Subscribe:
 • GLADIJATORI naredne utakmice

  Mostar 24.05.2015 Nedelja - seniori

  Tomislavgrad 31.05.2015 Nedelja - seniori

  Medjunarodni turnir "Pobednik 2015" Beograd 12,13,14.06.2015 - seniori

 • Gladijatori 3. u BiH Rugby 7's (seniori)

  Zacrtani CILJ ostvaren,pored svih problema,povreda,bolesti,matura,eskurzija,slika govori MILION riječi.

 • Kadeti uspješni u Zenici

  Mlada ekipa Derventskih Gladijatora debitovala je na turniru za kadete u Zenici 17.05.2015. Ostvarili su zapazen rezultat te ostvarili dvije pobjede i jedan poraz. Rezultat nije bio u prvom planu medjutim dosao je sam od sebe sto dokazuje da se u klubu prije svega pravilno i kvalitetno radi.

Pobjeda 29.9.2013


U nedelju po kišovitom i vjetrovitom vremenu, odigrali su drugo kolo premijer lige u Rugby XV. U goste je došao Rk. "Herceg" iz Mostara, koji je mislio da će kao prošle godine uzeti nam bodove, međutim naši derventski i tešanjski ragbijaši su deklasirali gorostasne Hercegovce i pobjedili 36:13. Prvih 30min grčevito se borilo za svaki metar terena, gdje nije popuštala odbrana ni jednih ni drugih. Pred kraj prvog poluvremena iskoristili smo njihovu dekoncentraciju i uspjeli da povedemo 7:0, sa tim rezultatom smo otišli na odmor. U drugom poluvremenu Mostarci su uspjeli da izjednače, kako je igra odmicala došlo je do izražaja naša fizička spremnost, te bukvalo u zadnjih 30 minuta utakmice razbili smo redove jake odbrane Mostaraca i došli do nama veoma važne pobjede. Već iduće kolo igra se u Vitezu gdje ćemo pokušati ostvariti dobar rezultat, a s početkom Novembra mjeseca Derventa će ugostiti višestrukog bivšeg prvaka EX Jugoslavije i BiH Rk. "Čelik" iz Zenice.
Sastav: Ćerim, Braković, Jovičić, Kapić,  Gojković, Mujkanovć, Raulić, Kovačević, Jović, Baručija, Asentić, Školjić, Medarić, Maletić, Beganović, Kozić, Gostić, Ćustić, Simić, Knežević, Kruško, Trener Petković
Još jedna garnitura dresova


0 komentari:

Постави коментар