Subscribe:
  • GLADIJATORI naredne utakmice

    Mostar 24.05.2015 Nedelja - seniori

    Tomislavgrad 31.05.2015 Nedelja - seniori

    Medjunarodni turnir "Pobednik 2015" Beograd 12,13,14.06.2015 - seniori

  • Gladijatori 3. u BiH Rugby 7's (seniori)

    Zacrtani CILJ ostvaren,pored svih problema,povreda,bolesti,matura,eskurzija,slika govori MILION riječi.

  • Kadeti uspješni u Zenici

    Mlada ekipa Derventskih Gladijatora debitovala je na turniru za kadete u Zenici 17.05.2015. Ostvarili su zapazen rezultat te ostvarili dvije pobjede i jedan poraz. Rezultat nije bio u prvom planu medjutim dosao je sam od sebe sto dokazuje da se u klubu prije svega pravilno i kvalitetno radi.

"Gladijatori" u Beogradu, 2. dan


Gladijatori su i drugog dana međunarodnog ragbi turnira Mozzart Beogradski Pobednik igrali prvu utakmicu po satnici vec u 10 časova ujutru. Protivnik je ovog puta bila veoma iskusna ekipa Navodari iz Rumunije. Svi poznavaoci ragbija znaju koliko su opasne ekipe iz ove zemlje koja bila i učesnik Svjetskog prvenstva 2011. na Novom Zelandu, ali ambiciozni Gladijatori su igrali kao da je ragbi reputacija i tradicija zemalja iz kojih dolaze klubovi potpuno obrnuta. 
 
U prvom poluvremenu, Gladijatori su potpuno dominirali u svakom segmentu igre. Rumuni nisu imali nijedan ozbiljan napad jer jednostavno nisu imali loptu u posjedu. Gladijatori tokom ovog poluvremena postižu dva eseja za konačan rezultat polvremena 12-0. Iznenađeni pristupom, taktikom i motivacijom igraca Dervente, već polovinom prvog poluvremena, iskusni Rumuni prave veliki broj prekršaja, visokih obaranja i obaranja bez lopte što utiče na nedovoljno iskusne igrače Gladijatora koji ovu utakmicu gube minimalnim rezultatom i potpunim preokretom 12-14 za Navodari. 
 
Ovom utakmicom završena je borba u grupi koju Gladijatori završavaju na četvrtom mjestu, ispred beogradskog Partizana. Za bolji rezultat nedostajalo je samo malo sportske sreće, jer su dvije utakmice, protiv Rumuna i Reprezentacije Zagreba, uprkos vodstvu izgubljene u poslednjim sekundama meča.
 
U razigravanju i borbi za plasman protivnik je bila ekipa Heriots iz Škotske, kao prvoplasirana u drugoj grupi. Gladijatori su i u ovoj utakmici prvi postigli esej, uspješno izveli koverzaciju i poveli 7-0, ali više od toga nije moglo protiv, pokazaće se kasnije, najbolje ekipe na turniru. Teški protivnici i nezapamćeno visoka temperatura u Beogradu od 35 stepeni u hladu, uzimaju danak protiv reprezentacije Austrije koja takođe pobeđuje minimalnim rezultatom. 
 
RK Gladijatori konačno zauzimaju 7 mjesto na turniru, osvojivši Bowl Kup bez borbe jer se ekipa RK Partizana nije pojavila drugog dana turnira u dovoljnom broju za ovu utakmicu.
 
"Bez imalo sumnje može se reći da su Gladijatori najveće iznenađenje ovog turnira. Njihovo predstavljanje na ovom turniru uspješno je promovisalo grad Derventu, Ragbi Savez Bosne i Hercegovine  i ono što je za mene najbitnije, pokazalo njihovim mladim igračima da mogu uspješno da se takmiče sa mnogo većim klubovima i iskusnijim igračima. Njihov ferplej i sportski pristup obezbjedio im je pozivnicu za turnir slijedeće godine" izjavio je Marko Kapor, predsednik RK Pobednik i organizator turnira nakon dodjele pehara.


Kapiten Gladijatora i Heriotsa     


0 komentari:

Постави коментар