Subscribe:
  • GLADIJATORI naredne utakmice

    Mostar 24.05.2015 Nedelja - seniori

    Tomislavgrad 31.05.2015 Nedelja - seniori

    Medjunarodni turnir "Pobednik 2015" Beograd 12,13,14.06.2015 - seniori

  • Gladijatori 3. u BiH Rugby 7's (seniori)

    Zacrtani CILJ ostvaren,pored svih problema,povreda,bolesti,matura,eskurzija,slika govori MILION riječi.

  • Kadeti uspješni u Zenici

    Mlada ekipa Derventskih Gladijatora debitovala je na turniru za kadete u Zenici 17.05.2015. Ostvarili su zapazen rezultat te ostvarili dvije pobjede i jedan poraz. Rezultat nije bio u prvom planu medjutim dosao je sam od sebe sto dokazuje da se u klubu prije svega pravilno i kvalitetno radi.

"Gladijatori" juniorski viceprvaci BiH

Zenica, 21.11.2010. godina.
Stadion SRC Kamberovića polje. Gledalaca 400. Sudija: Senad Bajramović, pomoćnici Senad Čorić i Sinan Glavaš. Delegat utakmice: Zehrudin Mušinović.

Čelik: Stanković Zeid, Valjevac Haris, Tahmišdžija Admir, Rihić Selvedin, Izić Vedran 5, Šabanović Alem, Škaljo Selmedin, Topalović Adis, Smajlović Samed 5, Suljić Ammar, Palavra Zdenko, Čerim Emir, Zadić Haris, Halilović Nevzet, Ahmić Nejro, Selman Ernad, Ješilović Kenan i Lišnjić Ajdin. Trener Tica Alen.

Gladijatori: Kovačević Slađan, Ninković Nemanja, Jovičić Stanimir, Gojković Dario, Gadža Uroš, Jović Aleksandar, Maletić Zoran, Gostić Bojan, Kozić Petar i Asentić Slaven 5. Trener: Radomir Petković Štaka.

Juniori Ragbi kluba "Gladijatori" iz Dervente, vicešampioni Bosne i Hercegovine za 2010. godinu.

U utakmici koja je odlučivala o juniorskom prvaku Bosne i Hercegovine, ragbijaši iz Dervente na gostovanju u Zenici nisu uspjeli da naprave podvig i pobijede domaću ekipu Čelika.
U prvom poluvrijemenu ekipe su bile izjednačene. Ragbijaši Gladijatora su prvi došli u vodstvo. Iz dobro osmišljene akcije, Slaven Asentić uspijeva da poentira i rezultat je 5:0 za Gladijatore. Zeničani uspjevaju vrlo brzo da izjednače na 5:5 i tim rezultatom se odlazi na odmor.
U drugom poluvremenu ekipe su ponovo ravnopravne i čeka se greška protivnika. Čelik iz jednog kontranapada uspijeva da povede sa 10:5 i tu rezultatsku prednost uspijeva da održi do kraja utakmice.


Trener Čelika Tica Alen: "Znao sam da Gladijatori imaju dobar sastav i prije utakmice sam upozoravao svoje igrače da moraju pružiti maksimum ako žele da iz ovog susreta izađu neporaženi. Nerješen rezultat nama nije odgovarao i morali smo ići na pobjedu. Čestitam svojim igračima na zalaganju i želim da pohvalim igrače Radomira Petkovića Štake za fer i korektnu igru".

Radomir Petković Štaka, trener "Gladijatora" iz Dervente: "Šta reći poslije ovakve utakmice, žao mi je što nismo pobijedili ali ne treba zaboraviti da smo igrali utakmicu protiv kluba koji uskoro slavi 40 godina postojanja. Želim da čestitam svojim igračima titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine. To je za nas ipak veliki uspjeh imajući u vidu da ragbi u Derventi nema dugu tradiciju. Nadam se da ovaj uspjeh neće ostati neprimjećen i da će rezultirati većom podrškom šire društvene zajednice".

Konačan poredak: 1.Čelik, 2.Gladijatori, 3.Sarajevo, 4.Rudar, 5.Vitez i 6.Tomislav.










0 komentari:

Постави коментар